Екс-міністр оборони України про діючу владу, АТО та про порушену проти нього кримінальну справу в РФ

Днями до Полтави завітав Анатолій Гриценко – екс-міністр оборони України (4 лютого 2005 - 18 грудня 2007), лідер партії «Громадянська позиція». Ми запросили його поговорити з Трибуни про сучасний стан речей у країні та про події, які призвели до появи ОРДЛО і тимчасово окупованого Криму. Послухали його думку стосовно виходу України з цієї кризи.

Анатолій Гриценко

-Ми, як держава, до якої ставилися ще 4 роки тому з надзвичайною повагою і такою надією, що буде заданий приклад, опустилися вниз. І я скажу, що це не вина людей, а вина тих носіїв влади, які виявилися абсолютно неадекватними.

Екс-міністр оборони коментує спроби теперішньої влади перекласти відповідальність за неуспішність внутрішньої політики на зовнішнього агресора.

- Путін не заважає вичистити суди, щоб вони працювали ефективно, щоб суддів не били до крові як це відбувається, у тому числі й у Полтаві. Щоб людина, яка посіяла урожай, вона його і зібрала, а не приходили рейдери і його забирали. Щоб людина, яка володіє квартирою чи то землею, раптом не виявила, що це в реєстрі переписано на когось іншого, і ти лишився ні з чим.

Стосовно державного курсу розвитку України, Анатолій Степанович говорить про необхідність створення справедливої і ефективної системи правосуддя.

- Можливо я скажу те, що не всі зрозуміють чи сприймуть. Я проти того, щоб нашу країну кожного року тіпало «Майданами». Я проти того, щоб поставити владу в рамки, треба виходити в Києві сотнями тисяч, а по країні – мільйонами. На морозі три місяці стоять, ризикувать, не працювать, не відпочивать, отримувать тумаки і кулі, і так далі. Я за те, щоб ми створили систему, яка дозволяє і владу контролювати, без таких масових потрясінь, і сажати не тільки «папєрєдніків», а й тих, хто порушує закон зараз… Майдан має бути в душі. Кожна людина, яка бачить несправедливість чи фальш, має гуртувати навколо себе таких самих за цінностями і вказувати владі на те, що робити не можна.

Ми розпитали Анатолія Гриценка про порушену проти нього кримінальну справу Слідчим комітетом РФ за «публічні заклики до здійснення терористичної діяльності» та про його бачення ситуації навколо лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Повна версія розмови – у нашому відео.

Відео: Сергій Котелевець

Залишити відповідь
Коментувати

3 Коментарі

Лише отакі “потрясіння” і допомагають владу контролювати. Ніхто не знає, що було б без таких подій

2022-12-20
Ірина
Відповіcти
0

просто черговий звіздун і дирегент… чмо яке розвалювало свого часуц армію

2022-12-20
генератор
Відповіcти
0

Не один він армію розвалював, що ледве зібрали назад

2022-12-20
Коля
0

Останні новини:

Читайте також: