Топ-5 найдивніших десертів світу
Одна з найважливіших частин подорожі – їжа. У кожній країні завжди хвилююче спробувати місцеву кухню вперше, оскільки є страх розчаруватися. Десерти з цього списку краще тільки фотографувати, ніж куштувати.
1. Черепахове желе
Черепахове желе, незважаючи на гіркий смак, вважається десертом. Традиційно цю страву готують з подрібненого панцира черепахи і декількох видів трав, а перед подачею поливають джемом або медом. У китайській медицині желе з черепахи вважається ліками, яке покращує кровообіг, зменшує запалення на шкірі і відновлює роботу нирок.
2. Печиво з осами
Печиво з сушеними осами люблять в Японії за його користь (продукт містить багато білка) і дешевизну.
3. Печиво з кониками
Перша ферма в Європі, яка вирощує їстівних комах, – Micronutris. Компанія розташувалася на півдні Франції і випускає дуже різноманітну продукцію. На полицях в магазинах можна побачити не тільки печиво з кониками, а й крекери, енергетичні батончики і набори з різними комахами, яких можна додавати в будь-які страви.
4. Кров’яні млинці
Національна страва фінів і шведів, яке, по суті, являє собою звичайні млинці, тільки замість молока додають свіжу кров.
5. Акутак
Улюблений десерт ескімосів Аляски і Північної Канади. Назва страви дослівно перекладається як «щось жирне і перемішане», а робиться вона на основі жирів оленя, моржа, лосося, тюленя з додаванням ягід (морошка, журавлина, чорниця), трав і цукру. Всі інгредієнти перемішуються і охолоджуються, за що делікатес отримав назву «ескімоське морозиво».
