Топ-5 найдивніших десертів світу

Марія Мигаль
15 днів. тому

Одна з найважливіших частин подорожі – їжа. У кожній країні завжди хвилююче спробувати місцеву кухню вперше, оскільки є страх розчаруватися. Десерти з цього списку краще тільки фотографувати, ніж куштувати. 

1. Черепахове желе

Черепахове желе, незважаючи на гіркий смак, вважається десертом. Традиційно цю страву готують з подрібненого панцира черепахи і декількох видів трав, а перед подачею поливають джемом або медом. У китайській медицині желе з черепахи вважається ліками, яке покращує кровообіг, зменшує запалення на шкірі і відновлює роботу нирок.

2. Печиво з осами

Печиво з сушеними осами люблять в Японії за його користь (продукт містить багато білка) і дешевизну.

3. Печиво з кониками 

Перша ферма в Європі, яка вирощує їстівних комах, – Micronutris. Компанія розташувалася на півдні Франції і випускає дуже різноманітну продукцію. На полицях в магазинах можна побачити не тільки печиво з кониками, а й крекери, енергетичні батончики і набори з різними комахами, яких можна додавати в будь-які страви.

4. Кров’яні млинці

Національна страва фінів і шведів, яке, по суті, являє собою звичайні млинці, тільки замість молока додають свіжу кров.

5. Акутак

Улюблений десерт ескімосів Аляски і Північної Канади. Назва страви дослівно перекладається як «щось жирне і перемішане», а робиться вона на основі жирів оленя, моржа, лосося, тюленя з додаванням ягід (морошка, журавлина, чорниця), трав і цукру. Всі інгредієнти перемішуються і охолоджуються, за що делікатес отримав назву «ескімоське морозиво».

Залишити відповідь
Коментувати

Останні новини:

Читайте також: