Сніданок у піст: 7 смачних варіантів

Світлана Варвянська
08:03 | 06 березня 2017
0

Для тих, хто звик розпочинати день бутербродом з сиром чи ковбасою, омлетом або кашею на молоці, пісний сніданок може видатися справжньою проблемою. Що приготувати, щоб було швидко, смачно і з дозволених продуктів? Ми підібрали сім варіантів пісних страв на сніданок, які нікого не залишать голодними.

Млинці

Пів склянки яблучного соку змішати з 2 ст.л. рослинної олії та 1 ст.л. цукру. Поступово всипати 1 склянку гречаного борошна, 1/3 склянки пшеничного борошна, 1 ч.л. розпушувача та сіль за смаком. Все збити міксером, щоб не утворювалися згустки. Тоді додати у тісто 2 ст.л. води, корицю та ваніль за смаком. Ще раз перемішати та смажити млинці на сковорідці, змазаній рослинною олією.

Пісні страви

Пісні страви

Бутерброди з квасолевою пастою

Розігріти сковорідку з оливковою олією і пару хвилин обсмажувати до прозорості дрібно нашинковану цибулину. Висипаємо на сковороду червону консервовану квасолю з 400-грамової банки, попередньо зливши всю зайву рідину. Гарно розминаємо її вилкою, тушкуємо на середньому вогні біля 5 хв.. Додаємо нарізаний шматочками помідор, дрібно порізані стебло селери, зубчик часника, кілька гілочок кропу. Отриману масу солимо й перчимо, доводимо до консистенції пасти блендером. І все — можна мастити на хліб.

Плов з сухофруктами

Зварити 100 г риса. По 20 г кураги, родзинок, чорносливу промити, порізати, змішати їх з будь-якими горіхами (наприклад, мигдалем) та обсмажити на рослинній олії. Додати трохи води, мед або цукор і тушкувати на слабкому вогні 15-20 хвилин. Далі змішати відварений рис з приготованими сухофруктами. Приправи — кориці, сухий імбир, гвоздику та ін. – додавати за смаком.

Пісні страви

Пісні страви

Картопляні оладки

4 сирих картоплини та 1 цибулину подрібнити у блендері або потерти на тертці. Додати 2-3 ст.л. борошна, сіль та перець — за смаком. Викладати столовою ложкою на добре розігріту з соняшниковою олією сковорідку і обсмажувати з обох боків.

Яблучні оладки з корицею

З двох крупних яблук вирізати серцевину і нарізати їх шматочками товщиною 5 мм. Змішати ½ склянки мінеральної води з 4-5 ст.л. борошна так, щоб не було згустків. У цьому фрітюрі змочуй нарізані шматочки яблук, наколовши їх на виделку. А потім обсмажуй їх на сковорідці з розігрітою рослинною олією з двох боків. Перед подачею на стіл імпровізовані оладки краще викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Та посипати цукровою пудрою і корицею.

Крамбл з фруктами

4-5 ст.л. вівсяних висівок змішати з 2 ст.л. цукру та 2 ст.л. рослинної олії, додати будь-які фрукти та сухофрукти, за смаом — корицю чи ваніль. Все перемішати, викласти у форму для запікання, злегка утрамбувати та посипати зверху вівсяними крихтами. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 10-20 хвилин (до готовності).

Пісні страви

Пісні страви

Салат з тофу

Невелику цибулину нарізати півкцільцями та ошпарити кип’ятком. Два невеликі помідори та 100 г тофу (соєвого сира) ріжемо кубиками. Консервовані оливки ріжемо кільцями. Все перемішуємо і додаємо салатну заправку: 1 ст.л. соєвого соусу+1/2 ст.л. оливкового масла+1/2 ст.л. лимонного соку.

Пісні страви

Пісні страви

Залишити відповідь
Коментувати

Останні новини:

Читайте також: