Найкращі рецепти найтепліших крем-супів

0

Зима повернулася неочікувано і надовго (кілька днів снігу у квітні відчуваються як “надовго”). Починати грітися хочеться вже зранку, щойно наважився вилізти з-під теплої ковдри. Гарячий крем-суп – непоганий спосіб зробити це.

Крем-суп

Крем-суп

Турецький суп із сочевиці

1 склянку сочевиці покласти у воду чи бульйон. Через 10 хв. Після того, як закипить, додати 0,5 скл. булгуру або пшеничної крупи. Варити, доки не розвариться (20-30 хв.). У вершковому маслі обсмажити дрібно порізану цибулину, в чашці розвести бульйоном 1 ст.л. томатної пасти. Додаємо її до цибулі, даємо прокипіти 2 хв. Все вливаємо в суп. Додаємо спеції: по пів чайної ложки м’яти, зіри, тим’яну. Все збити блендером на пюре. Перед подачею посипати перцем грубого помолу.

Гарбузовий суп з каррі

Розігріти 3 т.л. вершкового масла та 1 ст.л. оливкової олії у каструлі з товстим дном, обсмажити до прозорості 1 велику цибулину, додати 1 ч.л. каррі. 1 кг гарбуза нарізати великими шматками, зняти шкірку. Тушити з цибулею, помішуючи, 1 хв.. Тоді злити овочевим бульйоном або водою і варити біля 30 хв., доки гарбуз не розм’якне. Зайвий бульйон злити в окремий посуд, гарбуз збити блендером в однорідну масу, а потім долити бульйон назад у потрібній концентрації. Додати 100 мл вершків, прогріти. Сіль, перець — за смаком.

Крем-суп

Крем-суп

Томатний гострий крем-суп

1,5 кг помідорів облити кип’ятком, очистити від шкірки, вийняти насіння. 400 г картоплі, 200 г моркви, 100 г цибулі, 1 стебло селери помити, почистити, порізати кубиками, покласти у каструлю разом з помідорами, додати 2 склянки води і варити біля півгодини. 1 великий болгарський перець очистити від насіння , порізати кубиками по 1 см, обсмажити у сковорідці з сухариками з пшеничного хліба. Суп збити блендером, додати туди оливкову олію та 1 гострий перчик чілі. Розлити по тарілках, подавати з сухариками та солодким перцем.

Грибний крем-суп

Грінки: розтопити 3 ст.л. вершкового масла, 2 шматочка тостового хліба порізати кубиками, кожен опустити у вершкове масло, а потім на 20-30 хв. Відправити підсихати у розігріту до 150 градусів духовку. Тим часом готується суп: 3 ст.л. оливкової олії розігріти у каструлі з товстим дном, обсмажити 1 порізану цибулину до прозорості, вичавити 2-3 зубчики часнику і смажити ще 2-3 хв. (слідкувати, щоб не пригорів). 170-200 г шампіньйонів порізати і змішати з 15 г сушених грибів. Вкинути до цибулі й часнику, 6-8 хв. протушкувати, тоді додати 2 л овочевого бульйону (але дивитися, щоб не багато), варити 5 хв.. В окремій посудині змішати 0,5 чашки молока, 1,5 ст.л. борошна, 2 ст.л. олії, ввести суміш у суп. При цьому швидко мішати вінчиком, щоб не було шматочків. Готувати, доки суміш не загусне (біля 5 хв.). За допомогою блендера перетворити на пюре, додати мускатний горіх та сіл, подавати зі свіжими грінками.

Крем-суп

Крем-суп

Крем-суп з селери

1 цибулину дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору разом з 3 зубчиками часнику, розмарином, тим’яном на суміші оливкової олії та вершкового масла. 1 корінь селери, 2 картоплини, ¼ кореня пастернаку очистити, порізати невеликими шматочками, додати до цибулі. Додати води, щоб покрила овочі. Тушкувати, готовність перевіряти за м’якістю селери. Збити блендером до стану пюре. Додати 100 г вершків, підігріти. Можна подавати зі шматочками м’яса, наприклад, курячої грудки.

Коментувати