Напої для бадьорого ранку

1

5 смачних напоїв, що бадьорять не гірше за каву.

Лимонно-медовий тонік

У склянку з теплою водою покласти 1-2 скибки лимона і чайну ложку меду, добре перемішати. Можна ще додати чайну ложку меленої кориці. Для цього, щоправда, треба спочатку залити корицю з лимоном гарячою водою, а потім до дещо вистигнулої суміші додати мед. Цей напій не лише підвищує працездатність, а й сприяє схудненню та покращує імунітет.

Какао з апельсиновим соком

Для його приготування треба натерти трохи цедри лимону та видавити сік з половинку фрукта. Потім зварити порцію какао, додати туди отриманий сік з цедрою. За смаком — додати трохи меду чи коричневого цукру. Такий напій ще й створює відчуття ситості, так що безцінним для всіх, хто слідкує за своєю вагою.

Какао

Какао

Імбирний чай

Шматочок кореню імбіру треба очистити, дрібно нарізати і залити кип’ятком. Для смаку додати мед з лимоном або кілька листочків м’яти. Цей напій тонізує і бадьорить не гірше за каву. Імбірний замах знімає втому, піднімає настрій і навіть додає привабливості. Особливо корисний такий напій для людей, що працюють інтелектуально.

Зелений чай з лимоном

Головна умова при заварюванні зеленого чаю — температура має бути не вищою 80-85 °С. Лимон додасть користі і цікавого смаку. Тонізуючі властивості зеленого чаю — не гірші, ніж у кави, адже у ньому теж багато кофеїну, однак дія настає трохи пізніше. Також у зеленому чаї багато катехінів — речовин, які мають антимікробну, антиоксидантну дію і стримують розвиток пухлин.

Зелений чай

Зелений чай

Чай Масала

Напій, вигаданий в Індії, не має конкретного рецепту приготування. Незмінні у ньому чотирі інгредієнти: чай, молоко, підсолоджувач та спеції. Чай краще брати чорний — у нього більш яскравий смак, адже більш делікатні смаки велика кількість спецій може “забити”. Дехто використовує згущене молоко — підсолоджувач і молоко 2 в 1. Ті, хто дуже дбає про своє здоров’я, віддають перевагу листям стевії — вони не піддаються хімічній обробці, зате у 15-20 разів солодші за цукор. До того ж наукові дослідження виявили масу корисних властивостей стевії — від покращення стану судин до зниження рівня холестерину в організмі. У якості спецій використовують корицю, кардамон, чорний перець, гвоздику, імбир, фенхель.

Коментувати

1 Коментар
Юра
• 12:11 | 20 березня 2017

В заметки ) Лайк

Відповіcти