Відсьогодні стартує автоматична індексація пенсій

Автоматичну індексацію пенсій проведуть для понад 10 млн пенсіонерів. Підвищення в середньому становитиме 255 гривень. Про це повідомляє Голос України, передає «Укрінформ«.

Відсьогодні стартує автоматична індексація пенсій

– Перерахунок пенсій здійснюватиметься 1 березня кожного року на основі двох показників: 50 відсотків рівня інфляції за попередній рік та 50 відсотків зростання середньої зарплати. Крім того, індексація пенсії відбуватиметься після зростання мінімального прожиткового мінімуму, – сказав Прем’єр Володимир Гройсман.

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що 1 березня, під час щорічної індексації пенсії, автоматично будуть перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів.

– Середній розмір підвищення становитиме 255 гривень, а мінімальний — 100 гривень, тож індексація є диференційованою та не однаковою для всіх, — сказав він.

Крім того, Рева нагадав, що 1,9 млн пенсіонерів із мінімальними пенсіями, які мають повний страховий стаж, отримають одноразові виплати по 2410 гривень. За його словами, ці виплати здійснюватимуться у березні та квітні двома частинами.

Міністр додав, що гроші на одноразові виплати надійшли за рахунок коштів від розмитнення автомобілів на іноземних номерах, так званих «євроблях».

Залишити відповідь
Коментувати

4 Коментарі

За такі копійки….хоче це ,майже,третина пенсії. Як вони взагалі ці пенсіонери виживають з такими цінами?

2023-03-01
Елла
Відповіcти
0

Порошенко намагається купити другий термін

2023-03-01
Олексій
Відповіcти
0

Всі пенсіонери вже “на вухах”

2023-03-01
Інна
Відповіcти
0

Бачите,яка користь від євроблях)))А всі кричали, возмущались.

2023-03-01
Ольга
Відповіcти
0

Останні новини:

Читайте також: